חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' תמיר עבודות מסגרות ומתכת ירכא בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום חיפה
5127-11-08
9.6.2011
בפני :
אורית קנטור

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. תמיר עבודות מסגרות ומתכת ירכא בע"מ
2. רמאל חוסין

גזר-דין

גזר דין

הנאשמים הורשעו ב – 18 עבירות של ניכוי מס תשומות בלי שיש להם מסמך, כאמור בסעיף 38 לחוק – עבירה לפי סעיף 117(ב)(5) לחוק מע"מ.

אומנם הנאשמים לא הודו בהזדמנות הראשונה, אך הודו במהלך פרשת התביעה, במסגרת הסדר טיעון שפרטיו הוצגו.

אין לחובתם הרשעות קודמות.

הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים מקיים את האיזון הראוי בין האינטרס הציבורי הפרטני והאינטרס הציבורי הרחב, שמייצגת התביעה, לבין טובת ההנאה שניתנה לנאשם, כפי שנקבע בהלכת פלוני – (ע"פ 1958/98), ולכן בכוונת בית המשפט לכבדו.

המחדלים הוסרו במלואם עוד לפני הגשת כתב האישום, ההודאה חסכה מזמנם של הצדדים ושל בית המשפט ואכן התרשמתי כי הנאשם הסתמך בפעולותיו על הנחיות שקיבל מהגורם המקצועי.

אין בכך כדי לפטור את הנאשם מאחריות, אך יש בכך כדי להוות נסיבה המצדיקה התחשבות.

בהתחשב באלה, אני דנה את הנאשמים לעונשים כדלקמן:

אני דנה את הנאשם 2 למאסר בפועל לתקופה של 6 חודשים אותו ייבצע בעבודות שירות בוועד נאמני הווקף המוסלמי בעכו.

אני דנה את הנאשם 2 למאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך שלוש שנים והתנאי הוא - כי לא יעבור עבירה מסוג פשע על חוק מע"מ.

אני דנה את הנאשם 2 למאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים למשך שלוש שנים והתנאי הוא - כי לא יעבור עבירה מסוג עוון על חוק מע"מ.

אני דנה את הנאשמת 1 לתשלום קנס בסך 10,000 ₪.

אני דנה את הנאשם 2 לתשלום קנס בסך 10,000 ש"ח או 30 ימי מאסר.

בהטילי את הקנס, לקחתי בחשבון את העובדה כי הוטל על הנאשם 2 מאסר בפועל וכי פרנסתו בששת החודשים בהם ירצה עבודות שירות תיפגע.

הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים רצופים ושווים החל מיום 09/07/11.

הנאשם יתייצב לריצוי עבודות השירות בתאריך 07/07/11 בשעה 08:00, במפקדת מחוז צפון, יחידת עבודות השירות, מתחם בית סוהר חרמון.

הנאשם מתחייב לעדכן את משרד הממונה בכל שינוי, אם יחול, בכתובת מגוריו והוא מודע לכך כי עליו לעמוד בתנאי הפיקוח וביקורות הפתע, וכי כל הפרה תביא להפסקה מנהלית ולריצוי העונש במאסר ממש.

היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי.

אם יש לזכות הנאשם פקדון, הרי שהפיצויים תחילה ואח"כ הקנס יקוזזו מהפקדון ואם לא יוחזר הפקדון לנאשם.

זכות ערעור תוך 45 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>